Over ons

Over H-eerlijk

H-eerlijk is een webwinkel met fairtrade en ecologische (design)producten, hetzij op vlak van materiaal (gerecycleerd, biologisch, natuurlijk,…), hetzij in gebruik (of beter: hergebruik), of beide..

Wij, Karen De Smet en Luc Van Laere, resp. grafisch ontwerper en interieurvormgever, willen bewijzen dat vele faitrade en eco-producten ook designproducten kunnen zijn. Ons aanbod is divers, kwalitatief en oogt mooi. We hopen mensen te inspireren om op een eenvoudige manier hun steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Fair Trade

De producten van H-eerlijk komen bij verschillende leveranciers vandaan die zich richten op eerlijke handel. Één daarvan is Fair Trade Original, de grondlegger van de ontwikkelingshandel. Dit is een initiatief geworden dat wereldwijd navolging heeft gevonden. Door ontwikkelingshandel vinden producten van boeren, ambachtslieden en van bedrijven met een goed sociaal beleid, hun weg naar de exportmarkt. Dit schept werkgelegenheid waardoor de welvaart van de mensen zelf, van hun dorp en soms zelfs van de hele regio stijgt.

Fair Trade Original koopt de producten onder faire handelsvoorwaarden in bij haar handelspartners en biedt hen ondersteuning op het gebied van productontwikkeling, productietechnieken, logistiek en markteting. Vervolgens verkoopt Fair Trade Original de producten door aan winkels zoals H-eerlijk.

 Ecodesign

Maar niet alle producten hoeven van ver te komen. Ook in Nederland, België en in de rest van Europa worden er goede producten gemaakt. In dit geval gericht op een milieuvriendelijke productie.

Zo heeft H-eerlijk  o.a. Snowroom lampen, gemaakt van gerecyclelde plastic flessen en Flowerlampen van 98% gerecycled polypropyleen. Zelfs de verpakking is 100% recycleerbaar!

Dat is toch H-eerlijk?

Wat de reden is, maakt niet uit

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu of betere werkomstandigheden voor mensen in Vietnam, Thailand en de Filipijnen? Kijk dan gerust rond in de webshop.

Maar ook als u gewoon iets leuks zoekt voor uw interieur, bent u bij het goede adres bij H-eerlijk. Wat de reden ook is, er is altijd iets te vinden!